Goud is waardevol en een gouden sieraad heeft vaak een bijzondere betekenis. Helaas brengt goudwinning grote schade toe aan mens en milieu en zien goudmijnwerkers maar weinig terug van de werkelijke waarde van hun goud. Solidaridad ziet dat het beter kan en werkt, samen met mijnbouwgemeenschappen, mijnbouwers, goudsmeden en juweliers, aan de ontwikkeling van Goed Goud.

Fairtrade en Fairmined gecertificeerd goud is ’s werelds eerste onafhankelijke ethische certificeringsysteem voor goud. Door de aankoop van Fairtrade en Fairmined goud maakt u het verschil in het leven van kleinschalige ambachtelijke mijnwerkers en hun gemeenschappen. ‘S Werelds eerste onafhankelijke ethische certificatieschema voor goud exclusief bij ambachtelijke en kleinschalige mijnbouwers. Mijnwerkers moeten voldoen aan normen op het gebied van veiligheid, de rechten van werknemers en het milieu.
Het kopen van Fairtrade en Fairmined goud maakt een echt verschil in het leven van de mijnwerkers, hun families en gemeenschappen. Sieraden met een Fairtrade en Fairmined goud stempel is extra speciaal. Het kopen van een FTFMG sieraad betekent dat u weet dat de kleinschalige en ambachtelijke mijnwerkers een eerlijke prijs betaald werd, waardoor ze financiële zekerheid krijgen. Zij ontvangen ook een extra hoeveelheid geld om te investeren in het bouwen van de toekomst van hun gezin en hun gemeenschap door middel van onderwijs, medische zorg of milieuprojecten.

Kijk goed en je zult een Fairtrade en Fairmined stempel op elk stuk te vinden.

Lees meer over Fair trade fair mined gold op de volgende websites:

Op weg naar goed goud

Solidaridad

Max Havelaar